Moje pomoce kuchenne

środa, 23 września 2020

Babka piaskowa od Polskie Młyny

babka piaskowa od polskie mlyny ciasto w proszku gotowa mieszanka do wypieku ciast idealna babka keks waniliowa babka

Uwielbiam piec ciasta. Czasem sięgam po sprawdzone i przetestowane przez setki osób przepisy. Czasem tworzę własne przepisy, najczęściej z tego co znajdę w kuchni. A jeszcze czasem korzystam z gotowych mieszanek do wypieku ciast. Po takie ciasta sięgam z kilku powodów. Najczęściej wtedy gdy zależy mi na pewnym efekcie końcowym, bo te ciasta zawsze się udają i zachwycają smakiem. Czasem również dlatego, aby sprawdzić po prostu jak smakują, zachęcona pięknym zdjęciem na opakowaniu, a czasem wtedy gdy nie mam czasu na tworzenie skomplikowanych ciast, bądź gdy nie jestem w najlepszej formie a chcę upiec coś pysznego dla rodziny lub znajomych. I dziś właśnie sięgnęłam po jedno z takich gotowych ciast, a mianowicie po babkę piaskową od firmy Polskie Młyny. Taką babkę można kupić w popularnych sklepach stacjonarnych, jak również zamówić przez internet w oficjalnym sklepie, do którego tu macie link: https://www.skleppm.pl/. Jest to ogromna wygoda, bo bez wychodzenia z domu można kupić fajne produkty i cieszyć się pysznymi ciastami i nie tylko. Ale wracając do mojej babki piaskowej, zobaczcie sami jak łatwo ją zrobić.

Potrzebne składniki:
3 jaja
135g mąki
opakowanie Babki piaskowej od Polskie Młyny

babka piaskowa od polskie mlyny ciasto w proszku gotowa mieszanka do wypieku ciast idealna babka keks waniliowa babka


Sposób przygotowanie:
Mieszankę do wypieku babki piaskowej wsypujemy do miski miksera. Dodajemy wybite jajka i odmierzoną mąkę pszenną. Wszystko miksujemy od 4 do 7 minut na wysokich obrotach miksera do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji bez grudek. Masę przekładamy do formy keksówki o wymiarach ok. 11x25cm lub okrągłej foremki na babkę z kominem o średnicy 18-20cm. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 stopni. Wstawiamy ciasto i pieczemy ok. 50-60minut bez termoobiegu na grzaniu góra-dół na środkowej półce piekarnika. Pod koniec pieczenia ciasto można sprawdzić patyczkiem czy nie jest surowe. Po upieczeniu ciasto studzimy na metalowej kratce. Przed podaniem wyjmujemy z formy. Babkę piaskową można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem jeśli lubicie. Babka jest pyszna, puszysta i wilgotna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty. Będzie idealna zarówno na co dzień, jak i od święta. Polecam.

SMACZNEGO!!!
babka piaskowa od polskie mlyny ciasto w proszku gotowa mieszanka do wypieku ciast idealna babka keks waniliowa babka

babka piaskowa od polskie mlyny ciasto w proszku gotowa mieszanka do wypieku ciast idealna babka keks waniliowa babka

babka piaskowa od polskie mlyny ciasto w proszku gotowa mieszanka do wypieku ciast idealna babka keks waniliowa babka


1 komentarz: