Często robię potrawy z kurczaka, a zwłaszcza z piersi kurczaka. Mięso jest bardzo łatwe i szybkie w obróbce, bardzo krótko się smaży czy piecze no i można z niego przygotować bardzo dużo różnych potraw. Można zrobić tradycyjne kotlety jak schabowe, można zrobić sos do makaronu czy ryżu, różne kieszonki z farszem, kąski drobiowe, szaszłyki itd. Ja dziś postanowiłam przygotować roladki drobiowe owijane boczkiem. Dawno ich nie robiłam, więc była świetna okazja by odświeżyć sobie ich smak. Roladki są bardzo wdzięcznym daniem, bo można do środka włożyć dowolne dodatki (różne warzywa, ser) i za każdym razem uzyskać nieco inny smak.
Takie roladki są soczyste i pyszne. Prezentują się bardzo ładnie, więc można je podać zarówno na obiad na co dzień jak i od święta. Oto przepis:
Takie roladki są soczyste i pyszne. Prezentują się bardzo ładnie, więc można je podać zarówno na obiad na co dzień jak i od święta. Oto przepis: