Quesadilla to danie kuchni meksykańskiej. Nazwa może brzmi tajemniczo, ale samo wykonanie tego dania jest banalnie proste. Jest to nic innego jak dwie tortille wypełnione farszem i pokrojone jak pizza. Oryginalna quesadilla jest przygotowywana z użyciem tortilli kukurydzianej i specjalnego rodzaju sera - Oaxaca. Z uwagi jednak na to, że takie produkty są ciężko dostępne i na pewno drogie, zastępuje się je zwykłymi tortillami i naszym tradycyjnym serem.
Quesadilla to wg mnie bardzo wdzięczna potrawa. Pięknie wygląda, jest smaczna i dobra na każdą okazję. Można ją jeść na ciepło zaraz po przygotowaniu, jak i na zimno. Pasuje jako przekąska i jako danie główne. Do środka można włożyć dowolne składniki, takie jak mięso, warzywa czy owoce morza i za każdym razem otrzymać inny efekt, którym zachwycimy zarówno domowników jak i gości. Ja tym razem przygotowałam wersję z wieprzowiną i warzywami. Oto przepis:
Quesadilla to wg mnie bardzo wdzięczna potrawa. Pięknie wygląda, jest smaczna i dobra na każdą okazję. Można ją jeść na ciepło zaraz po przygotowaniu, jak i na zimno. Pasuje jako przekąska i jako danie główne. Do środka można włożyć dowolne składniki, takie jak mięso, warzywa czy owoce morza i za każdym razem otrzymać inny efekt, którym zachwycimy zarówno domowników jak i gości. Ja tym razem przygotowałam wersję z wieprzowiną i warzywami. Oto przepis: