Ciasto powstało zupełnie spontanicznie, z tego co akurat miałam pod ręką. Miałam piec jakieś ciasto tradycyjne, ale że było gorąco, to stwierdziłam, że lepsze będzie ciasto na zimno. Ciasto to jest bardzo szybkie w przygotowaniu i składa się tak naprawdę tylko z trzech składników.
Kiedyś robiłam to ciasto na biszkopcie w formie torcika, teraz postanowiłam zrobić tylko na biszkoptach. Ciasto jest bardzo lekkie, nie za słodkie, idealne dla dzieci i dorosłych. Ja ozdobiłam je dodatkowo bitą śmietaną żeby ładniej się prezentowało. Smaki można komponować dowolnie, zależnie od upodobań. Wystarczy dobrać odpowiednie galaretki. Można również dodać owoce sezonowe. Oto przepis:
Kiedyś robiłam to ciasto na biszkopcie w formie torcika, teraz postanowiłam zrobić tylko na biszkoptach. Ciasto jest bardzo lekkie, nie za słodkie, idealne dla dzieci i dorosłych. Ja ozdobiłam je dodatkowo bitą śmietaną żeby ładniej się prezentowało. Smaki można komponować dowolnie, zależnie od upodobań. Wystarczy dobrać odpowiednie galaretki. Można również dodać owoce sezonowe. Oto przepis: