Kolejne danie z serii dań orientalnych, azjatyckich, a raczej moja wariacja na ich temat. Tym razem postanowiłam zrobić schab marynowany w sosie sojowym z makaronem chińskim i warzywami. Trochę podobne danie serwowano w restauracji, w której pracowałam. Tam jednak było serwowane z kurczakiem i z oryginalnymi przyprawami i produktami koreańskimi/japońskimi, a ja użyłam tego co udało mi się kupić w lokalnym sklepie i z tego co miałam w lodówce.
Mimo to moja patelnia makaronowa wyszła pyszna i na pewno warta polecenia. Myślę że jest to fajna odmiana dla tradycyjnej polskiej kuchni, trochę inne ujęcie popularnego schabu, który dzięki sosowi sojowemu nabiera bardzo fajnego charakteru. Danie jest sycące, będzie fajną propozycją na obiad lub romantyczną kolację. Oto przepis:
Mimo to moja patelnia makaronowa wyszła pyszna i na pewno warta polecenia. Myślę że jest to fajna odmiana dla tradycyjnej polskiej kuchni, trochę inne ujęcie popularnego schabu, który dzięki sosowi sojowemu nabiera bardzo fajnego charakteru. Danie jest sycące, będzie fajną propozycją na obiad lub romantyczną kolację. Oto przepis: